Як зупинити виконавче провадження?

Якщо на вас було відкрито виконавче провадження, то вас, швидше за все, хвилює питання, як його закрити та які можуть бути наслідки. Для тиску вам можуть заборонити виїзд з країни, а якщо ви й надалі відмовлятиметеся погасити ваш борг перед кредитором або за іншими обов'язковими платежами, то виконавча служба може накласти арешт на ваше майно з подальшим продажем на аукціоні.

Для того, щоб збудувати правильний захист і зупинити або зняти арешт з вашого майна, важливо розуміти, який документ був використаний для відкриття виконавчого провадження. Тому розглянемо можливі документи, які можна використовувати:

  • Виконавчий лист
  • За рішенням суду
  • Виконавчий напис нотаріуса

Підстави припинення виробництва?

Виконавча служба регулюється Законом України «Про виконавче провадження», всі підстави для припинення провадження ви зможете знайти у ст. 39. Але, виходячи з нашого досвіду, можна виділити кілька основних підстав:

  • Минули терміни позовних давностей.
  • Боржник немає рухомого, нерухомого чи іншого майна, і навіть коштів на погашення боргу.
  • Було відкликано виконавчий лист.

Зняття накладеного арешту на майно

Якщо на ваше майно було накладено арешт з використанням виконавчого листа, то вам насамперед варто звернутися до кваліфікованого адвоката, оскільки він знає всі тонкощі і зможе знайти помилки, неточності або неправильно зазначені дані, а також подати апеляційні скарги. Завдяки цим діям виконавче провадження може бути відкладено на строк від трьох місяців до року, а в деяких випадках до трьох років.

Розстрочка

Для того, щоб отримати розстрочку для погашення боргу, ви повинні написати клопотання.

Як можна закрити виробництво?

На жаль, самостійно закрити провадження ви зможете тільки в одному випадку, погасивши борг або частину боргу, у всіх інших випадках вам буде потрібна допомога адвоката, який зможе проаналізувати вашу справу та законність вимог стягувача, правильно скласти позови, апеляції чи клопотання до суду.

Після того, як буде закрито виконавче провадження, вам необхідно перевірити наступне:

  • Зняття арешту з вашого майна, банківських рахунків.
  • Видалення інформації про вас з Єдиного реєстру боржників.

Схожі Статті

Процес виїзду за кордон для моряків
  • Інформація для моряків

2 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив правила виїзду моряків за кордон у період воєнного стану. Постанова дозволяє українським морякам перетинати кордон для роботи на судні...

Юридична допомога морякам
  • Інформація для моряків

Переоцінити роль адвоката, який є профі в сфері морського права у судових чи інших процесах, складно: ця область настільки специфічна, наскільки це можливо. Адвокатське бюро «Власенко,...

Хто може бути звільнений від мобілізації в Україні
  • Мобілізація

Кожен громадянин нашої країни має відповідні права та обов’язки. З 24 лютого, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, чоловіки від 18 до 60 років мають бути призвані на...