Як перевірити, чи не відкриті виконавчі провадження щодо вас

Відповідно до чинного законодавства України, якщо ви отримали рішення суду про необхідність сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху, стягнення аліментів та маєте заборгованість більше трьох місяців, то вам можуть заборонити: купувати рухоме або нерухоме майно, виїжджати за кордон, користуватися вашим автомобілем, відкривати рахунки банки, полювати, а також користуватися вогнепальною зброєю.

Крім цього, якщо ви не сплачуєте аліменти понад півроку, то вам заборонять обіймати посади у державній службі або балотуватися у депутати.

Для того, щоб відстежувати таких боржників, було створено Єдиний реєстр, до якого ви потрапляєте автоматично. У ньому відображається актуальна інформація про будь-які майнові зобов'язання.

Перевірити цю інформацію досить легко, для цього достатньо перейти на сайт Єдиного реєстру боржників та ввести такі дані: П.І.Б. та ІПН.

Дані можуть бути виключені з реєстру у таких випадках:

  1. у момент закінчення виконавчого провадження;
  2. при поверненні виконавчого документа до суду;
  3. при поверненні виконавчого документа стягувачеві;
  4. у момент встановлення факту відсутності вами заборгованості.

Адвокатське бюро «Власенко, Берестової & партнери» допоможе вам скласти правильну стратегію в суді, зібрати доказову базу, правильно скласти позовні заяви і не лише. Звертайтесь зараз та отримайте кваліфіковану консультацію.

Схожі Статті

Процес виїзду за кордон для моряків
  • Інформація для моряків

2 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив правила виїзду моряків за кордон у період воєнного стану. Постанова дозволяє українським морякам перетинати кордон для роботи на судні...

Юридична допомога морякам
  • Інформація для моряків

Переоцінити роль адвоката, який є профі в сфері морського права у судових чи інших процесах, складно: ця область настільки специфічна, наскільки це можливо. Адвокатське бюро «Власенко,...

Хто може бути звільнений від мобілізації в Україні
  • Мобілізація

Кожен громадянин нашої країни має відповідні права та обов’язки. З 24 лютого, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, чоловіки від 18 до 60 років мають бути призвані на...