Особливості здійснення опіки і піклування в умовах воєнного стану

Опікуни особи з інвалідністю, визнаної судом недієздатною, особи, зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю I-ІІ групи, особи, зайняті постійним доглядом за особою, яка за висновком медико-соціальної експертної комісії або лікарсько-консультативної комісії потребує постійного догляду, у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд, відповідно Законів України «Про військовий обов'язок і військову службу», Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», звільнені від військової служби та мобілізації.

ч. 1 ст. 58 ЦК України визначає, що опіка встановлюється над малолітніми особами (віком до 14 років, які є сиротами або позбавлені батьківського піклування), та фізичними особами, які визнані недієздатними.

ч. 1 ст. 59 ЦК України передбачено, що піклування встановлюється над неповнолітніми особами (віком від 14 до 18 років, які є сиротами або позбавлені батьківського піклування), та фізичними особами, цивільна дієздатність яких обмежена.

Адвокати бюро «Власенко, Берестової & Партнери» готові надати Вам висококваліфіковану юридичну підтримку з опіки та піклування.

Вам буде надано повний юридичний супровід під час оформлення опіки або піклування:

  • консультація;
  • збiр та заповнення документів, необхідних для успішного завершення процесу;
  • представництво інтересів клієнтів у суді та державних органах, безпосередньою участю у засіданні та отриманням рішень.

Схожі Статті

Процес виїзду за кордон для моряків
  • Інформація для моряків

2 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив правила виїзду моряків за кордон у період воєнного стану. Постанова дозволяє українським морякам перетинати кордон для роботи на судні...

Юридична допомога морякам
  • Інформація для моряків

Переоцінити роль адвоката, який є профі в сфері морського права у судових чи інших процесах, складно: ця область настільки специфічна, наскільки це можливо. Адвокатське бюро «Власенко,...

Хто може бути звільнений від мобілізації в Україні
  • Мобілізація

Кожен громадянин нашої країни має відповідні права та обов’язки. З 24 лютого, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, чоловіки від 18 до 60 років мають бути призвані на...