Отримання компенсації по втраті майна в наслідок війни

Для отримання компенсації за зруйноване майно в першу чергу необхідно довести, що на момент оскаржуваних подій Ви були власником певної нерухомості (квартири, будинку тощо).

Відповідна заява подається власником:

  • засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг або з використанням мобільного додатка Порталу Дія;
  • через адміністратора центру надання адміністративних послуг або нотаріуса;
  • через сайт, розроблений та запроваджений офісом Генерального прокурора - www.warcrimes.gov.ua;
  • на міжурядовій платформі - humanrights.gov.ua/ представники правозахисних організацій, експерти у сфері прав людини, представники наукової спільноти та всі, хто володіють інформацією про факти порушень прав людини або ж став жертвою чи свідком таких подій зможуть подати відповідну інформацію за чіткою формою.

Закон передбачає обов’язок держави повернути майно після завершення воєнного стану або відшкодувати його вартість в разі його знищення.

Ви маєте можливість захистити законні інтереси та домогтися дотримання своїх прав, звернувшись за юридичною допомогою до адвокатського бюро «Власенко, Берестової & партнери».

Наші фахівці допоможуть розібратися в тому, що відбувається: визначать подальші дії щодо вирішення проблеми, збору необхідних документів, подання позовної заяви до суду та стягнення збитків.

Схожі Статті

Процес виїзду за кордон для моряків
  • Інформація для моряків

2 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив правила виїзду моряків за кордон у період воєнного стану. Постанова дозволяє українським морякам перетинати кордон для роботи на судні...

Юридична допомога морякам
  • Інформація для моряків

Переоцінити роль адвоката, який є профі в сфері морського права у судових чи інших процесах, складно: ця область настільки специфічна, наскільки це можливо. Адвокатське бюро «Власенко,...

Хто може бути звільнений від мобілізації в Україні
  • Мобілізація

Кожен громадянин нашої країни має відповідні права та обов’язки. З 24 лютого, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, чоловіки від 18 до 60 років мають бути призвані на...